Do you feel the spirit?

9-daagse inspiratiereis naar Sri Lanka voor als jij een betekenisvolle boost willen geven en ontvangen

 • Inspiratiereis Sri Lanka overnachten in een dorp
  Inspiratie uit de natuur

Inspiratiereis Sri Lanka, jouw volgende stap?

Deze reis is bijzonder geschikt voor als jij jezelf de ruimte wil geven om te ontdekken, voor als jij nieuwsgierig bent naar andere culturen en open staat voor wat zich aandient in een onbekende omgeving.

Tijdens de reis werk je mee in een lokaal ontwikkelingsproject in Sri Lanka. De andere cultuur, de natuur, de begeleiding en jouw reisgenoten geven je een unieke kans om dichter bij jezelf te komen en de dialoog aan te gaan met anderen.

 

De reis maakt onderdeel uit van een groter programma:

 • Intakegesprek: In een intakegesprek verken je met Yolande van Wijk een thema of de vraag waaraan je wil werken. Dat kan iets persoonlijks zijn of werk gerelateerd of betrekking hebben op een gevoel van onrust of niet weten. Als je het niet weet is het ook ok. Je zal zien dat de vragen en antwoorden tijdens de reis vanzelf komen.
 • Voorafgaand aan de reis maken we kennis met elkaar en elkaars vragen en verlangens. Ook bespreken we praktische zaken en hoor je meer over het dorp waar je gaat verblijven en het type werk dat we gaan doen.
 • Na de reis komt soms een tijd met heimwee en verlangen terug naar Sri Lanka. En er zijn kleine succesjes, stapjes die je gezet hebt. Juist dan is het belangrijk dat de groep elkaar weer ontmoet om te delen en te leren van elkaar.

Natuurlijk begeleiden we jou in dit proces dat wij zelf maar al te goed kennen. Jouw facilitators zijn Yolande van Wijk, en Carolien Halm.

Jouw groep bestaat uit maximaal 10 personen.

cropped-P1010033.jpg

Programma

Vooraf

Intakegesprek, een verkenning van jouw thema of vraag met Yolande van Wijk

Kick-off met daarin kennismaking met elkaar, praktische zaken, delen van eventuele thema`s of verlangens. Start eventuele crowdfunding voor het project.

9-daagse reis Sri Lanka

Dag 1: Vlucht en aankomst de volgende dag. Het is ongeveer 10 uur vliegen met een overstap onderweg. Tijdens de vlucht reflecteer je met een aantal (schrijf)opdrachten op jezelf en de reis.

Dag 2: Op het vliegveld worden we opgehaald door Bandula onze contactpersoon van Sarvodaya, onze partner ter plaatse. We maken meteen kennis met de hectiek van het verkeer, de geuren, kleuren en geluiden van Sri Lanka. Na een dik uur komen we aan bij het Vishva Neketam Peace Centre van Sarvodaya in Moratuwa bij Colombo. Je zal merken dat de stilte, de serene sfeer en de mooie omgeving al een rustgevende invloed op je hebben.
Dag 3: Vroeg in de ochtend worden we in onze meditatie begeleid door de directeur van het centrum. Daarna maken we kennis met de organisatie en de mensen van Sarvodaya.  In de middag brengen we een bezoek aan de Boeddhistische (buurt)tempel of we gaan Colombo in per tuctuc. We sluiten de dag af met een groepsbijeenkomst rondom het thema “verlangens”.

Dag 4: Na de ochtendmeditatie of oefening komt Bandula ons ophalen voor vertrek naar het dorp waar we een aantal dagen zullen verblijven en met de mensen aan de slag zullen gaan. De ontvangst in het dorp zal grote indruk op je maken. Dat geldt overigens ook voor de gastgezinnen die in spanning op ons zitten te wachten. Na de welkomstceremonie maken we kennis met de gastgezinnen. In tweetallen loop je mee met je gastgezin en dan begint er weer een nieuw avontuur van loslaten, genieten, ontdekken, overwinnen. We sluiten de dag af met de groep.

Dag 5-7: We starten de ochtend gezamenlijk en beginnen dan met de Shramadana. Oftewel gezamenlijk handen uit de mouwen en werken aan iets moois. Neem je het voortouw? Kijk je het aan? Zoek je naar efficiency of geniet je meer van het proces. Dit is een prachtig voorbeeld van bewustwording in de praktijk waarbij je ook nog iets zinvols doet. En een hoop lol hebt met je nieuwe familie. In de middagen zijn er gezamenlijke workshops met soms een delegatie van de gastgezinnen waarbij we de thema’s dromen en kwaliteiten inzetten en gebruik maken van tekenen, fotografie, muziek of dans. Na de laatste ochtendsessie samen  nemen we afscheid van het dorp en reizen we naar een mooie plek met een lekker guesthouse. We sluiten de dag af met het delen van onze indrukken.

Er is altijd ruimte voor persoonlijke coaching als je daar behoefte aan hebt.

Dag 8 en 9: Vrije dagen met bijvoorbeeld een massage, shoppen of cultuur. ’s Avonds bij de maaltijd blikken we terug en  proberen we te verwoorden en verbeelden welke inzichten we indivueel en als groep hebben opgedaan. Laat in de avond vertrekken we naar het vliegveld.
Ook maak je een begin van een wilsplan om in Nederland mee aan de slag te gaan.

Laat in de avond vertrekken we naar het vliegveld. Aankomst thuis dezelfde dag.

Groepsworkshops, opdrachten en persoonlijke coaching worden gedurende de hele reis afwisselend ingezet.

Natuurlijk kan je jouw Inspiratiereis verlengen met een verdere verkenning van het land. Carolien Halm van Srilanka op reis helpt je hier graag bij.

Vervolg

Samenkomst met de groep. Delen van ervaringen, hoe is het om weer thuis te zijn, steun aan elkaar, plannen ?, wat mag er gevierd worden.

Als je behoefte hebt aan verdere coaching dan maken we daar samen een vervolgafspraak over.

Sarvodaya

De Sarvodaya Shramadana beweging is de grootste hulporganisatie in Sri Lanka. De filosofie van Sarvodaya is gebaseerd op Boeddhistische principes en de ideeën van Mahatma Gandhi. In 1958 startte de wiskundeleraar A.T. Ariyaratne samen met een groep leerkrachten en studenten de beweging op Sri Lanka. Zij trokken toen naar het platteland en begonnen met de lokale bevolking te werken aan dorpsontwikkeling.
Sarvodaya betekent letterlijk “The awakening of all". Shramadana betekent sharing of labour, thoughts and energy”. Sarvodaya is in meer dan 15.000 dorpen actief met empowerment op verschillende levels.

We maken kennis met de filosofie en organisatie van Sarvodaya met presentaties en een rondleiding. Ook verblijven we in het speciale "peace centre" waar we een aantal meditaties volgen.

Marielle (37) heeft een druk gezin en werkt als teammanager bij een verzekeraar. De combinatie van werk en privé vergt het uiterste van haar en ze voelt dat ze overal tekortschiet. Het maken van keuzes en geen ”nee” kunnen zeggen is iets wat haar de hele tijd parten speelt. Marielle heeft gekozen voor de Inspiratiereis om weer leiding te krijgen over haar eigen leven. Tijdens de reis heeft ze door de omgang met de lokale mensen in Sri Lanka ervaren dat stil staan geen achteruitgang betekent. Echte aandacht voor de dingen om je heen levert meer op dan alleen maar gehaast alle ballen in de lucht houden. Na de reis heeft ze orde op zaken gesteld. Ze is anders gaan werken en heeft nu meer overwicht in haar team. Ook kon ze zonder problemen het aantal werkuren per week terug brengen. Ze heeft meer tijd voor haar gezin, is op yoga gegaan en levert een grotere bijdrage aan haar bedrijf.

Jouw Reisleiders

Leiderschapsreis Sri Lanka, begeleiders yolande van wijk en carolien halm

Yolande van Wijk (rechts)

De eerste 10 jaar van mijn carrière werkte ik in verschillende managementfuncties bij een grote onderneming. Omdat mijn ondernemersbloed kroop waar het niet helemaal gaan kon, startte ik het internetbedrijf Media dell’Arte. In 2002 zag Commundo het levenslicht vanuit mijn behoefte aan zingeving en mijn passie voor reizen. Ik begeleid graag mensen vanuit mijn hart met aandacht, humor, speelsheid en stevigheid.

De rode draad in mijn leven is het verbinden van mensen door samen te werken aan een zinvolle zaak. Het liefst sta ik daarbij met mijn voeten in de klei. Dat is ook waar het “samen” kan beginnen, vanuit gelijkwaardigheid. En dan komt het plezier en het genieten, het dromen en doen.

Ik begeleid de deelnemers op basis van de uitgangspunten van de psychosynthese: gelijkwaardigheid, vertrouwen, potentie. Ik faciliteer je met creativiteit, geleide meditaties, gebruik subpersonen, visualisaties. Hetgeen zich tijdens de reis aandient is de belangrijkste bron. Als je je daarvoor opent zal je zien dat heel veel zaken helder worden.

Carolien Halm (links)

Carolien is ondernemer, jurist en mediator. Door haar ruime ervaring, onder andere bij de KLM, weet zij als geen ander hoe ervoor te zorgen dat alles tot in de puntjes geregeld is. Zij krijgt een kick van hoge klanttevredenheid en door haar praktische aanpak zorgt zij ervoor dat het de groep aan niets ontbreekt. Zij is de reisleider en zorgt voor het wel en wee van de deelnemers. Na een reis met Yolande in februari 2016 besloot zij haar droom waar te maken met haar eigen reisorganisatie Sri Lanka op Reis.

Enthousiast ?

Maak een afspraak of kom naar de infodag op 10 februari 2018.

Meteen boeken mag natuurlijk ook.

Prijzen en data Sri Lanka

Kosten

De kosten bedragen €2000,-  (0% BTW)

Dit is inclusief:

 • Alle verblijf (tweepersoonskamers op bijzondere plekken en bij mensen thuis) en vervoer ter plekke
 • Activiteiten en maaltijden
 • Organisatiekosten in Sri Lanka
 • Begeleiding en groepsactiviteiten
 • Voorbereiding, evaluatie achteraf en materialen
 • Intake, persoonlijke coaching, ontwikkelplan

Exclusief
Vlucht: raming 700 euro
Vaccinaties (raming 100 euro)
Verzekering (raming reisverzekering 50 euro)
Maaltijden en drankjes buiten het programma en op de laatste dag
Entrees, zakgeld (raming 100 euro).

 

Spaardoel voor materialen voor de gezamenlijke Shramadana die we gaan doen. We vragen je om een bedrag van 250 euro in te zamelen.

 

NB: De inspiratiereis is als opleiding voor uw aangifte inkomstenbelasting of als bedrijfskosten aftrekbaar. Voor de inkomstenbelasting zijn de verblijfs- en reiskosten niet aftrekbaar. Bij bedrijfskosten is dat wel zo.

Inspiratiereis Sri Lanka ontmoeting met schoolkinderen

“Maak contact met je verlangens, durf fouten te maken, leer van Srilankaans leiderschap,  geef jezelf de ruimte, ervaar liefde en zorgzaamheid, kom in contact met andere gewoontes en aanpak."