Training: creativiteit als hulpbron

Jij leert hoe je creatieve werkvormen doeltreffend in kan zetten in jouw werk als coach, docent of ondernemer.

 • Creativiteit als hulpbron voor coaches in Spanje van Moolelo en Commundo
  Siurana

 

Training werken met creativiteit, verbeelding en expressie

Veel mensen vinden het lastig om te verwoorden wat zij denken, voelen en ervaren. Ze hebben er geen woorden voor of juist zoveel dat ze er geen wijs uit komen. Dan kan het werken met creativiteit uitkomst bieden.

Het eerst zelf ervaren van de diepgaande werking van diverse werkvormen en technieken, is een must om deze later in je eigen professie, ten behoeve van je klanten of studenten, in te kunnen zetten. Je gaat zelf aan de slag met diverse kunstzinnige en creatieve werkvormen als: tekenen, schrijven en fotografie. Hierbij staat niet het artistieke of esthetische aspect centraal, maar wat het werkstuk zegt in relatie tot de vraag (van een cliënt, student of medewerker) en om stapsgewijs nieuwe perspectieven te ontwikkelen.

En waar kan dat beter dan op een prachtige plek in de bergen van Catalonië. Het letterlijk afstand nemen van thuis zorgt voor meer openheid en focus op wat op dit moment voor jou belangrijk is. en de zon, het landschap, het lekkere eten en de prachtige plek waar je verblijft geven je extra inspiratie.

Jouw trainingsgroep bestaat uit maximaal 6 personen. Door de kleine groep krijgt jouw ontwikkeling een versnelling en is er voldoende aandacht voor iedereen.

Deze training is zeer geschikt voor coaches, docenten, professionals die creativiteit willen inzetten in hun werk, ten behoeve van hun clienten. Ook coaches in opleiding zijn van harte welkom.

Stel je voor, we beginnen de dag met een meditatie of oefening op deze plek:

montsantcreativiteitvoorcoaches

Wat levert deze unieke trainingsreis je op:

 • Je hebt de tools en de ervaring om de creativiteit en verbeeldingskracht van je cliënten, studenten of collega’s aan te boren en in te zetten voor hun persoonlijke groei of functioneren
 • Je leert contact te maken met jouw eigen unieke creatieve bron en hier uiting en vorm aan te geven
 • Je ervaart de diepgaande werking van diverse creatieve technieken en oefeningen
 • Je leert een persoonlijk thema vanuit een ander perspectief te bekijken
 • Je doet inspiratie op voor eigen nieuwe of bestaande projecten
 • Je ontvangt een e-book met alle gebruikte creatieve werkvormen en oefeningen zodat je deze direct in je werk kan inzetten
 • Je ontvangt een certificaat

Bijvangst: 

 • je laadt je accu op en komt uitgerust, gebruind en vol energie weer terug.
 • je legt waardevolle contacten.
 • in dialoog met elkaar genieten we van elkaars eigenheid en leren we van elkaar

Programma

Locatie:

We verblijven in een sfeervolle oude boerderij “Mas Fullat” op de flanken van het Montsant (de heilige berg) gebergte in Catalonië. De Mas ligt op een groot terrein met tuin, bos, boomgaarden en een zwembad.

De boerderij is exclusief voor onze training beschikbaar.

Je slaapt in een ruime 2 persoonskamer. Iedere slaapkamer heeft een eigen badkamer. We delen een grote woonkamer en keuken. Op verzoek is er gelegenheid om te overnachten in een 1-persoonskamer.

 

We maken wandelingen en excursies naar eeuwenoude bergdorpjes en de Romeinse stad Tarragona. We gebruiken de natuur en cultuur als inspiratiebron.

 

Programma training creativiteit als hulpbron:

Voor vertrek komen we bij elkaar om kennis te maken en (praktische) vragen door te nemen.

Dag 1: vlucht van Eindhoven naar Reus, vandaaruit rijden we in 30 minuten naar onze bestemming in Alforja.

Dag 2 t/m 5: Dagelijkse mix van theorie, oefeningen en werkvormen, excursies en vrije tijd. We koken samen en gaan soms uit eten.

Je gaat elke dag aan de slag met diverse kunstzinnige en creatieve werkvormen als: tekenen, schilderen, schrijven en fotografie. Hierbij staat niet het artistieke of esthetische aspect centraal, maar wat het werkstuk zegt in relatie tot je vraag. Je werkt op bijzondere plekken in de natuur, zowel individueel als samen met je medecursisten. Daarnaast is er ruimte voor stilte, wandelingen, excursies of gewoon een plons in het zwembad.

Het gebied leent zich perfect voor het maken van prachtige wandelingen, bijvoorbeeld naar een van de ‘kluizenaars’ kerkjes in de bergen en het bezoeken van eeuwenoude mystieke dorpjes. Ook bezoeken we het strand en de zee waar het waterelement ons zal inspireren. Net zoals Tarragona, een eeuwenoude, echt Catalaanse stad, met veel Romeinse en Middeleeuwse restanten en heerlijke terrasjes.

Dag 6: terugvlucht van Reus naar Eindhoven.

 

 

Het boek “ Creatief mediteren” (Uitgever A3 Boeken, € 17,50, ISBN 9789491557323) van Wendy Smit is aanbevolen literatuur voor deze reis. Je kunt bij je aanmelding het boek meteen bestellen, dan ligt het op de kennismakingsavond voor je klaar.

Begeleiders

Yolande van Wijk:

Ik ervaar bij mezelf en bij anderen, dat reizen een prachtig middel is om te herijken, op te laden en geïnspireerd te raken. Het helpt ook bij de ontdekking van nieuwe en bekende kwaliteiten, maar ook schaduwkanten komen naar voren. Vooral als het een reis is buiten het bekende, naar nieuwe plekken met nieuwe reismaten, of alleen. Mijn ervaring is ook dat er ruimte komt voor creativiteit, voor ideeën, voor ingevingen. Er is meer ruimte voor intuïtie. Maar ook het lichaam laadt op. Het gaat meer stromen op mentaal, spiritueel, emotioneel en fysiek niveau. In mijn werk komen mijn liefde voor reizen, persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke betrokkenheid bij elkaar.

Het innerlijk vuur in mijzelf en anderen doen ontbranden is mijn levensmotto. Hierbij breng ik mijn enthousiasme, humor, aandacht en zachte kracht in.

In deze reis zet ik mijn kennis en ervaring als ondernemer en busniesscoach in. Ik ben thuis in het gebied in Catalonië waar wij naartoe gaan.

Wendy Smit: Moolelo

Hoe breng je iets onder woorden wat eigenlijk nog geen woorden heeft? Dit onderwerp komt mijn hele leven op verschillende manier terug, zowel zakelijk als persoonlijk. Soms kunnen woorden niet zeggen waar het werkelijk om gaat. Beelden, zowel innerlijke als uiterlijke, kunnen dan uitkomst bieden. Door te luisteren naar je handen en die aan het woord te laten ontstaat er ruimte om een nieuwe beweging in gang te zetten. Je gaat als het ware innerlijk op reis en ontdekt zo onbekende gebieden in jezelf.  Je creatieve hulpbron ontdekken en aanboren is waar mijn passie ligt. Of dit nou gaat om een persoonlijk thema of je wilt het vak creatieve therapie in de vingers krijgen.

Als docent Creatieve Therapie, creatief en kunstzinnig therapeut en voormalig communicatieadviseur in het bedrijfsleven reis ik graag met je mee door je innerlijke landschap. Hierbij zet ik mijn openheid, betrokkenheid, enthousiasme, humor en liefdevolle kracht bij in.

Yolande van Wijk en wendy Smit begeleiders Spanjereis voor vrouwen en coaches

 

Ik heb het vuur in mijzelf herontdekt.

Ik kwam thuis glanzend en warm van binnen

Een overwinning op mijzelf om zo in de groep te zijn en mijzelf daarin te accepteren

Meer vertrouwen en rust

Meer verbinding met mezelf en de ander

Praktische werkvormen die ik meteen in mijn eigen praktijk kon toepassen

Inspiratie om mijn bedrijf een andere wending te geven

Vertouwen om creatieve werkvormen in mijn werk toe te passen

Mooie persoonlijke opdrachten die zeer verhelderend werkten en ook bij thuiskomst doorwerken

Fijne en zorgvuldige begeleiders, waardoor je je veilig voelt

Een perfecte combi van persoonlijke en professionele verdieping en relax vakantie gevoel

De accommodatiewas super comfortabel, zwembad heerlijk, fruitbomen werd ik ook erg blij van. In prachtige omgeving!

De organisatie vond ik top! Ontspannen, inspirerend, warm, fijn

Prijs en data Spanjereis Creativiteit als hulpbron

Kosten

De kosten bedragen €1400,-  (ex 150 euro BTW)

Dit is inclusief:

 • Alle verblijf in de Mas Fullat op basis van tweepersoonskamers (1 persoonskamer optioneel, 250 euro extra), tent neerzetten in tuin zonder meerkosten
 • Excursies
 • Lokaal vervoer met huurauto's
 • Maaltijden, zelf koken en uit eten
 • Begeleiding en groepsactiviteiten
 • E-book met alle oefeningen
 • Certificaat

Exclusief
Vlucht: raming 100-180 euro
Literatuur
Entrees, zakgeld (raming 50 euro).

NB: De Spanjereis is als opleiding of als bedrijfskosten aftrekbaar.