Steeds dichter bij huis

april 26, 2017 Commundo No comments exist

Het is lente en het is koud. Toch voel ik een warme sprankeling door mijn lijf gaan. Er is iets gebeurd. Ik ben thuisgekomen. Letterlijk en figuurlijk. Ik durf nu eindelijk te zeggen dat ik een ondernemerscoach ben. In deze blog deel ik mijn ervaringen in mijn eigen ondernemen. Misschien raak je geïnspireerd of doe je er je voordeel mee.

Wil je niet verder lezen en heb je het liever concreet! Lees dan hier het resultaat van mijn jongste ontdekkingen: De Kop in de Wind Ondernemersreis, actief  stilstaan op een zeiltocht van 5 dagen op de Waddenzee, in goed gezelschap. 

Het doel is in zicht op de Kop in de Wind ondernemersreis
Het doel is in zicht op de Kop in de Wind ondernemersreis

Ik word blij van ondernemers. Ik begrijp ze. Ik herken de passie en het zwoegen dat aan de buitenkant vaak niet zichtbaar is. Ik wil ondernemers helpen om het beste uit zichzelf te halen met alles dat ik in mij heb. De zakelijke kant, de energie, mijn contacten maar vooral de binnenkant. Het weer afstemmen op de eigen koers en het ontdekken van belemmeringen. Het varen op intuïtie, het koers bepalen en uitzetten. En als ik het dan lees en besef dan klopt het als een bus.

Ondernemerscoach of businesscoach, Facebook staat er vol mee. Steeds weer de bekende namen en verhalen over omzetverdriedubbeling, focus en slimme marketingtrucs om het leger van zoekende starters te bedienen. Het is aan eenieder om eruit te halen wat er al dan niet gratis inzit en petje af voor de marketingkracht maar dat is niet wat ik wil.

Ik wil verdiepen. Persoonlijk contact. Leven, vitaliteit, samen. Genieten, verdiepen en groeien. Niet in een zaaltje met 500 anderen en een powertalk, niet met eindeloze webinars, niet met een business model canvas. Maar wel ervaren op een andere plek in de natuur, actief, met fijne persoonlijke begeleiding, met mensen die je begrijpen in je rol als ondernemer, avontuur, vertrouwen, stilte. Uit het hoofd, terug naar het hart waar het allemaal begon. Of nog dieper naar de ziel, naar het diepste verlangen, naar vrienden worden met jezelf, genieten van je anders zijn. Herkennen en erkennen waar je hulp kan gebruiken. Achterover leunen.

Kortom wat voor mij werkt is een ondernemersreis.

En dat wat voor mij werkt dat is voor mij altijd het enige uitgangspunt geweest in al mijn ondernemingen en creaties. Volg je eigen behoefte en je hebt een produkt want je bent niet alleen en niet de enige. 

De bestemming lag ook voor het oprapen. Dichterbij deze keer dan ik dacht. Ergens werden in mijn hersens razendsnel een paar draden aan elkaar geknoopt en ik dacht Edward van Mieghem van Kop in de Wind. Al tijdens mijn studie was ik geraakt door de vorm die hij had gekozen om zijn meesterschap als coach en therapeut in praktijk te brengen: inspirerende zeilreizen. Hierin zou alles bij elkaar komen: zeilen, ondernemerschap, bewustwording, psychosynthese, groei.

Allerlei stemmetjes roerden zich naast mijn verlangen. Ok, slik, maar die is toch heel goed en ervaren en waarom zou hij met mij willen. Misschien kan ik starten als hulpje bij hem aan boord deze zomer dat zou al een mooie start zijn. Je wilde toch niet in Nederland.

En toen ging het heel snel. Ik trok de stoute schoenen aan en stelde hem mijn plan voor. Dat was vorige week donderdag en nu een kleine week later is het “kindje”geboren: de Kop in de Wind Ondernemersreis. Een datum is er ook al. 21-25 september 2017.

Samen met collega-ondernemers ga je, onder begeleiding, op reis over de Waddenzee. Letterlijk je eigen koers bepalen en het roer in eigen hand nemen. Een fantastische mogelijkheid  om te zien waar jij als mens en ondernemer staat en je te bezinnen op waar je heen wilt. Onderweg voer je samen alle taken uit: sturen, navigeren, de zeilen bedienen en de verzorging van de inwendige mens. In de samenwerking word jij voor je reisgenoten, maar ook voor jezelf zichtbaar.

Dit voelt zo goed. Een vette smile staat op mijn gezicht. Een slogan die Edward gebruikt is wie op zijn eigen kompas vaart is een vrij mens. En zo is het.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *