Hoe ben jij creatief?

november 17, 2016 Commundo No comments exist

Je bent op je creatiefst wanneer je 5 jaar bent en als je 8 bent is die creativiteit gehalveerd. Tegen je 44e beland je in een staat van terminale serieusheid …. Structuur bepaalt je leven en de werkelijkheid hobbelt er achteraan. Deze video is een pleidooi voor het ‘doen’. Dit filmpje van De Vrije Denkers raakt mij enorm. Dit is hoe ik wil leven, dit is wat ik wil stimuleren, dit is ook voor een groot deel wie ik ben.

Een ander filmpje dat mij enorm inspireerde is van Sir Ken Robinson. Op humorvolle wijze poneert hij de stelling ” Hoe ben jij Creatief”.
.
Ja en dan gaat het ineens wel stromen. Daar waar ik soms op kan kijken tegen echt creatieve mensen zoals kunstenaars, muzikanten, acteurs, schrijvers kan ik nu volmondig ja zeggen tegen mijn eigen creativiteit. Ja, ik ben creatief. Ik kan out of de box denken en ben niet snel voor een gat te vangen. Zo bedacht ik deze zomer ineens. Waarom niet wat dichterbij? En het werd Spanje. Nog niet helemaal de Leusderhei maar toch. Dichterbij en heel dichtbij bij mij. Natuurlijk is er een goede reden voor ver weg (uit je comfort zone, maatschappelijk aspect), maar het is ook kostbaar. En zie, de schat ligt soms voor het oprapen. Ik kom al 40 jaar in Catalonië en voel me daar zeer thuis in het bergachtige achterland en de kust van de Costa Dorada. Op deze plek stroomt de creativiteit als het ware vanzelf naar binnen. In oktober heb ik hele mooie plekjes verkend en een prachtige en sfeervolle accommodatie gevonden.

In de marketing wordt gezegd hoe belangrijk het is om aan te sluiten op een behoefte of op pijn (sic) bij je klant. Pijn is er niet direct. Wel verlangen en dat kan ook heel erg pijn doen. En behoefte aan stilte, aan tijd voor jezelf aan ontmoeten, delen. Het avontuur. Bij mijzelf! en dan zal het er ook wel zijn bij andere coaches (in opleiding), zo ben ik aan dit avontuur begonnen. En het loont, want de eerst reis zit al vol. De tweede reis vindt plaats van 21 tot 27 mei.

De verdiepingsreis organiseer ik samen met Wendy Smit van Moolelo, een expert op het gebied van het gebruik van creatieve werkvormen. De reis is voor coaches, begeleiders, trainers (in opleiding). Behalve dat jouw eigen creativiteit gaat stromen, ga je ook met concreet inzetbare oefeningen en een door jou ontwikkelde workshop naar huis.

Voel je jouw enthousiasme?. Lees hier dan beslist meer: >>

Heb jij een creatief idee? laat het mij beslist weten en kom op de koffie. Ik word daar heel blij van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *